Omaishoitaja, muistathan huolehtia myös itsestäsi!

Tuki omaishoitajalle

Sitovaa ja vaativaa hoitotyötä hoidettavan kotona tekevällä henkilöllä on mahdollisuus saada omaishoidon tukea. Essoten alueella omaishoidon tukea haetaan Essoten sivustolta hakulomakkeella. Jokaiselle omaishoitoperheelle nimetään omatyöntekijä omaishoidon hakemisen aikana. Me autamme mielellämme omaishoidon tuen hakemisessa. 

tunnistaomaishoitaja.fi-sivustolla voit testata oletko läheisesi omaishoitaja ja sivustolla on paljon hyödyllistä tietoa omaishoidosta.

Omaishoitajan vapaat

Tarjoamme palveluja läheisestä huolehtimiseksi, jotta omaishoitajalla on mahdollisuus turvallisin ja rauhallisin mielin viettää vapaata. Jokainen omaishoitotilanne ja perhe ovat ainutlaatuisia, jolloin eri tilanteisiin soveltuvat erilaiset palvelut. Omaishoitaja määrittelee tarvitsemansa palvelut. Me autamme mielellämme omaishoidon vapaiden sisällön suunnittelussa.

Meillä on kokemusta erilaisista ikäihmisten ja erityislasten omaishoitotilanteista. Työntekijöidemme osaaminen on monialaista.

GeriWelliltä apua omaishoitoperheelle palvelusetelillä

Omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestäminen palvelusetelillä tarkoittaa sitä, että omaishoitajalle myönnetään vapaiden lukumäärän mukaisesti (210 €/kk tai 315 €/kk) arvoa palvelusetelille, jolla voi ostaa palveluja. Tällä tuetaan omaishoitajan jaksamista. Palvelu voi olla avustamista päivittäisissä toiminnoissa, terveyden- ja sairaanhoidollisia toimenpiteitä, kuntoutusta ja hoidon ohjausta sekä neuvontaa. GeriWell Oy on Essoten hyväksymä palvelusetelituottaja. Palveluja voi ostaa enemmänkin kuin palvelusetelin arvolla, jolloin asiakas maksaa itse yli menevän osuuden.

Lue lisää aiheista:

Päätös palvelusta tulee omaishoidon omatyöntekijän kautta. Omaishoidon omatyöntekijäsi löydät Essoten nettisivuilta. Me autamme halutessasi mielellämme palvelusetelin hakemisessa. Kun päätös palvelusta on tehty, palveluseteli lähetetään omaishoitoperheelle. Setelissä on oma kappaleensa asiakkaalle ja palvelun tuottajalle. Kun palvelu on aloitettu, niin pyydämme palvelun tuottajan kappaleen meille. Omaishoitaja voi halutessaan seurata palvelusetelien käyttöä omilla tunnuksillaan palse.fi-sivustolla. Ohjeet sivustolle kirjautumiseen tulevat palvelusetelin mukana.

Jokaiselle Essoten kanssa sopimuksen tehneelle omaishoitajalle kertyy 2 tai 3 vuorokautta vapaata kalenterikuukaudessa. Vapaiden vuorokausimäärä määritellään omaishoitotilanteen sitovuudella ja vaativuudella, ja sen tekee omaishoidon omatyöntekijä. Vapaiden määrä ja toteutustapa kirjataan omaishoidon asiakassuunnitelmaan. Vapaa on tarkoitettu omaishoitajan palautumiseen sitovasta ja raskaasta hoitotyöstä. Vapaiden järjestämistapoja on useita, ja GeriWell Oy tuo avun omaishoitoperheen kotiin palvelusetelillä.

Huom! Sosiaalihuoltolain mukaan sitovassa ja vaativassa hoitotilanteessa olevat omaishoitajat ovat aina oikeutettuja lakisääteisiin vapaisiin. Sopimusta omaishoidosta ei siis ole välttämätöntä tehdä, jos asiakas niin haluaa. Palvelun saaminen edellyttää kuitenkin palvelutarpeen arviointia, joka tehdään Essotesta. 

Kannustamme omaishoitajia osallistumaan paikallisen omaishoitoyhdistyksen, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toimintaan. Heillä on vertaistukitoimintaa ikäihmisten sekä erityislasten omaishoitajille Mikkelissä, Juvalla, Hirvensalmella, Kangasniemellä, Mäntyharjussa, Pertunmaalla ja Puumalassa. Tuemme omaishoitajien osallistumista vertaistukitoimintaan sopimalla käyntimme omaishoitajan tarpeiden mukaan. Lue lisää yhdistyksen toiminnasta www.mikkelinseudunomaishoitajat.fi

Omaishoitoammattilaiset

Lähihoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Mirva Heikkinen

Lähihoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja

Sosionomi, Neuropsykiatrinen valmentaja

Veera Karttunen

Sosionomi, Neuropsykiatrinen valmentaja

Lähihoitaja

Eveliina Paasonen

Lähihoitaja

Sairaanhoitaja

Mari Harmoinen

Sairaanhoitaja